Handbalvereniging Nieuwegein heeft een nieuwe trainer/coach gevonden in Wim Snijders. De 67-jarige Edenaar verruilt vanaf het komende seizoen Sportclub Wesepe voor HV Nieuwegein en zal aan het roer staan bij de damesselectie.

De dames van Nieuwegein zijn na een turbulent seizoen gedegradeerd van de tweede divisie naar de hoofdklasse. Ze begonnen dit seizoen met een kleinere groep omdat een aantal dames waren gestopt. Weer anderen kampten dit seizoen met langdurige blessures. Aan Wim de taak dit verloren terrein samen met de Nieuwegeinse dames te herwinnen.

Voorzitter Gertjan Portman van HV Nieuwegein zag Wim Snijders dinsdagavond 4 juni een proeftraining geven, welke zeer positief ontvangen werd. “De dames hebben met enthousiasme getraind en hebben allen aangegeven graag verder te willen gaan met Wim.” Om die reden werd de avond afgesloten met een contractbespreking. Omdat de vereniging en Wim helemaal op één lijn zaten, kon de mondelinge overeenkomst al gesloten worden. Gertjan: “Ik hoop, en ga er ook vanuit, dat dit het begin is van een nieuwe start met ons 1e damesteam.”